Одлука о буџету општине Дољевац за 2021. годину

Неуручена решења о рушењу

Неуручена решења о рушењу погледајте овде::::

Позив на јавне консултације јавност, органе и организације заинтересоване за План управљања заштитом

Позив на јавне консултације јавност, органе и организације заинтересоване за План управљања заштитом животне средине и социјалним питањима за пројекат појачаног одржавања државног пута Ia реда бр. 1 деоница: Брестовац (петља) – Дољевац (петља)

Јавни позив можете преузети ОВДЕ

Увид у предметни План управљања заштитом животне средине и социјалним питањима може се извршити ОВДЕ

Програм рада буџетске инспекције за 2021

Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде

Упутство катастар загађивача

Контролне листе

Унапреди пословање предузећа

Укидање печата

Аква парк Дољевац

EU PRO

Линкови

 

 

Програм пописа по зонама незаконито изграђених објеката

Регистрација стамбених зграда

Комплетну докумнетацију за регистрацију стамбених зграда можете преузети на следећем линку:::::

Финансијска подршка за инвеститоре у Србији

О Програму привлачења директних инвестиција

Поред постојећих предности, као што су: стратешки географски положај, бесцарински извоз у земље Југоисточне Европе и Русију, најнижа стопа пореза на добит у Европи од 10%, као и образована и квалитетна радна снага доступна по конкурентним трошковима, Србија нуди и финансијску подршку инвеститорима. СИЕПА је до сада објавила 16 позива, у оквиру којих је додељено 252 милиона евра за отварање 40.046 радних места у Србији.

 

Бесповратна финансијска средства се могу доделити домаћим или међународним компанијама за финансирање инвестиционих пројеката у производном сектору, сектору услуга које могу бити предмет међународне трговине и за стратешке пројекте из области туризма.

Средства се не могу доделити за финансирање инвестиционих пројеката у сектору примарне пољопривредне производње, угоститељства, трговине, производње синтетичких влакана и угља, нити следећим привредним друштвима:

  1. којима је у претходних 12 месеци износ уписаног капитала смањен за више од 50% тог капитала, али не испод законом прописаног минимума,
  2. против којих је покренут стечајни поступак или испуњавају законом прописане услове за покретање стечајног поступка,
  3. која имају доспеле, а неизмирене обавезе према Републици Србији,
  4. којима су из буџета Републике Србије већ додељена средства за исте намене,
  5. чији је оснивач или већински власник Република Србија.

За греенфиелд и броwнфиелд пројекте у производном сектору, сектору услуга које могу бити предмет међународне трговине или стратешке пројекте из области туризма, бесповратна средства се додељују у износу од 4.000 до 10.000 евра по сваком раднику запосленом на неодређено време у року од три године од дана закључења уговора о додели средстава.

За пројекте од посебног значаја - инвестиције чија вредност износи најмање 200 милиона евра и којом се обезбеђује отварање најмање 1.000 нових радних места, у периоду од највише десет година од дана закључења уговора о додели средстава, бесповратна средства се додељују у износу до 17% укупне вредности инвестиције.

За велике инвестиционе пројекте - инвестиције чија вредност износи најмање 50 милиона евра и којом се обезбеђује отварање најмање 300 нових радних места, у периоду од највише десет година од дана закључења уговора о додели средстава, бесповратна средства се додељују у износу до 20% укупне вредности инвестиције за инвестиције од 50 до 100 милиона евра, односно у износу од 17% укупне висине инвестиције за инвестиције чија је вредност већа од 100 милиона евра.

За средње инвестиционе пројекте - инвестиције чија вредност износи најмање 50 милиона евра и којом се обезбеђује отварање најмање 150 нових радних места, у периоду од највише десет година од дана закључења уговора о додели средстава, бесповратна средства се додељују у износу до 10% укупне вредности инвестиције.

Детаљније о овој теми можете прочитаит на следећем http://siepa.gov.rs/sr/index/finansiranje/finansijska-podrska-za-investitore/

Контакт

Телефон:  

018/4-810-054

018/4-810-056

 
Факс: 018/4-810-055  
E-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Адреса:

18410 Дољевац, улица Николе Тесле број 121