EU PRO+

Одлука о буџету општине Дољевац за 2022. годину

Позив на јавне консултације јавност, органе и организације заинтересоване за План управљања заштитом

Позив на јавне консултације јавност, органе и организације заинтересоване за План управљања заштитом животне средине и социјалним питањима за пројекат појачаног одржавања државног пута Ia реда бр. 1 деоница: Брестовац (петља) – Дољевац (петља)

Јавни позив можете преузети ОВДЕ

Увид у предметни План управљања заштитом животне средине и социјалним питањима може се извршити ОВДЕ

Програм рада буџетске инспекције за 2021

Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде

Упутство катастар загађивача

Контролне листе

Унапреди пословање предузећа

Укидање печата

Планови рада и извештаји о раду

Аква парк Дољевац

EU PRO

Линкови

 

 

Програм пописа по зонама незаконито изграђених објеката

Регистрација стамбених зграда

Комплетну докумнетацију за регистрацију стамбених зграда можете преузети на следећем линку:::::

ЈОШ 240 НОВИХ МЕСТА ЗА ДЕЦУ У ВРТИЋИМА У ВЛАДИЧИНОМ ХАНУ, ДОЉЕВЦУ И ПРОКУПЉУ

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је данас приликом обиласак три локалне самоуправе на југу Србије да Министарство интензивно ради на повећању капацитета у предшколским установама широм Србије.

 

 

„Уз подршку Светске банке, кроз Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања, градимо и дограђујемо вртиће у 35 локалних самоуправа и на тај начин обезбеђујемо 11.000 нових места за смештај малишана“ рекао је Ружић и  додао да је стратешки циљ Министарства да се повећа обухват деце предшколским васпитањем.

 

Министар је рекао да су данас у Владичином Хану и Прокупљу почели радови на новим објектима, док је у селу Пуковцу у општини Дољевац објекат старе школе, реновиран, дограђен и опремљен и предат деци васпитачима овог места на употребу.

 

„Наш план је да бришемо листе чекања за вртиће тако што ћемо обезбедити добре услове за боравак деце, уз стручан педагошки надзор васпитача, док се родитељи посвећују својим пословним обавезама. Желимо да наши вртићи буду окружење повољно за физички, емоционални и социјални развој.

 

Челници трију локланих самоуправа које је данас посетио министар истакли су значај Пројкета инклузивно предшколско васпитање и образовање и подршке коју на овај начин добијају од Републике.

 

Председник Општине Владичиног Хана, Горан Младеновић је рекао да је централни објекат Предшколске установе „Пчелица“ дограђен и да је из темеља изграђен још један објекат вртића у склопу ове установе чиме је број деце са листе чекања смањен са 138 на 78.

 

„Данас отварамо радове на доградњи објекта „Чаролија“ који ће смањити број деце на чекању за нових 40 места. У наредном периоду ћемо још радити на овом пољу све док сваком детету вртић не постане доступан и док свако дете не добије једнаке услове за предшколски развој“, рекао је он и додао да ће инвестицијом од око 20 милиона динара коју финансира Министарство бити обезбеено још 40 нових места. Рок за завршетак радова је седам месеци.

 

Председник општине Дољевац Горан Љубић је изразио задовољство што ће у дограђеном објекат у ПУ ,,Лане” у селу Пуковац деца моћи да се друже, играју, уче и срећно одрастају у адекватним условима за њихов развој.

„Општина Дољевац ће наставити са улагањима и побољшању услова у вртиће на својој територији. Свим малишанима и родитељима желим да у срећи и здрављу користе овај објекат”, рекао је председник Општине Дољевац, Горан Љубић

 

Министарство просвете је за инвестицију реконструкције и доградње овог објекта инвестицију издвојило је око 35 милиона динара за, чиме је обезбеђено додатних 40 места за децу у Пуковцу.

 

“Поносан сам што смо се данас окупили овде, поводом полагања камена темељца за нови вртић у оквиру Пројекта Инклузивног васпитања и образовања Министарства просвете, науке и технолошког образовања. Циљ нам је да обезбедимо добре услове за боравак деце и утичемо на смањење листа чекања за упис у предшколску установу”, рекао је градоначелник града Прокупља, Милан Аранђеловић.

 

Он је истако да је за изградњу објекта, којим ће се смањити листа чекања уписа деце у вртић за 160 места, Министарство просвете обезбедило око 80 милиона динара. Предвиђени рок за завршетак радова је до краја 2022. године.

 

Изградња нових и реконструкција постојећих објеката спроводи се у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја који се реализује уз подршку Светске банке и унапређује доступност, квалитет и услове предшколског васпитања и образовања за сву децу. Кроз пројекат се обезбеђује 11.000 нових места у вртићима за децу и то:

 

  • Доградњом постојећих или изградњом нових вртића у 35 ЈЛС обезбеђује се 5.500 нових места.
  • Адаптацијом и пренаменом постојећих простора, у сарадњи са Фондацијом „Новак Ђоковић“, обезбеђује се више од 100 нових соба за 2.500 малишана из 20 градова и општина.  
  • Са 1,8 милиона евра подржана су 34 локалнa пројекта који су на различите начине повећали доступност услуга и подршке породицама са малом децом и истовремено омогућиле укључивање више од 3000 деце из осетљивих друштвених група у систем предшколског васпитања и образовања.

 

Пројекат, поред наведеног, подржава Нове основе програма предшколског васпитања и образовања, оснажује компетенције васпитача за имплементацију новог програма, пружа подршку породицама са децом, са фокусом на породице из осетљивих друштвених група, подстиче укључћивање деце у  квалитетан систем предшколског васпитања и образовања у циљу обезбеђивања једнаких услова за развој све деце.

 

 

Више о Пројекту на www.ecec.mpn.gov.rs

Контакт

Телефон:  

018/4-810-054

018/4-810-056

 
Факс: 018/4-810-055  
E-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Адреса:

18410 Дољевац, улица Николе Тесле број 121