Sunday, May 26, 2019
Email
Dodaj u favorite
RSS
Register

ANKETA

AKTIVNOSTI KZM
 
Radionice
Poseta Vranju i manastiru Prohor Pčinjski Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
utorak, 23 jul 2013 09:30

U okviru projekta „Mladi u pokretu“, dana 28.04.2013.godine, sproveden je izlet do Vranja, obilaskom kuće Bore Stankovića i Narodnog muzeja, a zatim i manastira Prohor Pčinjski.

Poslednje ažurirano sreda, 21 avgust 2013 11:13
Opširnije...
 
Radionica stereotipa i predrasuda Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
ponedeljak, 22 jul 2013 09:47

Stereotipi i predrasude u najopštijem smislu upućuju su načine reprezentacije drugih na unapred određene i naizgled nepromenjive načine. Proizvodnja predrasuda i stereotipa o onima koji su različiti, dakle o drugima, pre svega ima veze sa karakteristikama nekih pojedinaca i/ili pojedinki ili nekih grupa, koje se predstavljaju kao opšte, suštinske i nepromenjljive (primeri – "svi Srbi su…", ili "sve žene su…".) Rasizam, seksizam, homofobija, kao i druge forme diskriminacije, kao svoju značajnu pretpostavku imaju i podrazumevanju- između ostalog- i proizvodnju stereotipa i predrasuda. U osnovi stereotipa nalazi se pogrešna i neopravdano široka generalizacija. Stoga se svaki grupni stereotip koji sadrži izrazito emocionalno negativno ocenjivanje neke etničke, rasne, verske ili socijalne grupe tumači kao predrasuda.

Poslednje ažurirano sreda, 21 avgust 2013 11:11
Opširnije...
 
Radionica reproduktivnog zdravlja i rizičnog ponašanja mladih Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
ponedeljak, 22 jul 2013 09:47

 Prema definiciji Svetske zdravstvene organizacije, reproduktivno zdravlje je stanje fizičkog, mentalnog i socijalnog  blagostanja, u svim oblastima vezanim za reproduktivni sistem, u svim fazama života. Reproduktivno zdravlje podrazumeva da su ljudi u mogućnosti da imaju zadovoljavajući i bezbedan polni život i sposobnost da imaju potomstvo, kao i slobodu da odluče da li će ga imati, kada i koliko često. Sastavni deo ovoga je i pravo muškaraca i žena da budu informisani, da imaju pristup bezbednim, efektivnim, dostupnim i prihvatljivim metodama planiranja porodice po svom izboru, i pravo na adekvatne usluge zdravstvene zaštite koji ženi  omogućavaju bezbednu trudnoću i porođaj.

Poslednje ažurirano sreda, 21 avgust 2013 11:12
Opširnije...
 
Radionica vezana za probleme mladih u periodu adolesencije i internet nasilja Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
ponedeljak, 22 jul 2013 09:46

 Radionica vezana za probleme mladih u periodu adolescencije i internet nasilja odžana je 30.05.2013. godine u osnovnoj školi "Vuk Karadzić u Doljevcu.

Šta je nasilje?

Poslednje ažurirano petak, 02 avgust 2013 11:18
Opširnije...
 
Radionica volonterizma i aktivizma i aktivno učešće mladih u procesu donošenja odluka na lokalu Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
ponedeljak, 22 jul 2013 09:45

 Radionica volonterizma i aktivizma i aktivnog učešća mladih u procesu donošenja odluka na lokalu održana je 26.04.2013. godine u prostorijama zgrade opštine Doljevac.

O omladinskom aktivizmu:

Biti aktivan znači znati šta hoćeš i želiš, i uraditi to. To znači uticati na odluke o ličnom razvoju, razvoju tvoga grada, tvoje zajednice, osim škole i kafića imati i druge aktivnosti koje će ti omogućiti da putuješ, upoznaješ nove ljude, stičeš nova znanja (npr. o održivom razvoju, ljudskim pravima, ravnopravnosti polova, evropskim integracijama i dr.) i veštine (projektnog menadžmenta, komuniciranja, lobiranja, debatovanja, mark etinga...). Biti aktivan, znači biti privlačan i za poslodavce, za one koji daju stipendiju, za univerzitete, za organizatore posebnih događaja i projekata, i uopšte za druge osobe, sigurno da je jako bitno u životu.

Poslednje ažurirano petak, 02 avgust 2013 11:09
Opširnije...
 


LINKOVI

 

 

 

 


Ne govoru mržnje

Kontakt

Telefon: 018/810-054 lokal 12

Email: kzmopstinadoljevac@gmail.com

Copyright © 2019. www.opstinadoljevac.rs.